Het seizoen van de Vissen is van 18 februari – 20 maart

Vissen is het laatste teken uit de dierenriem en daarmee eindigt een cyclus. Vissen is een waterteken, wat betekent dat het diep verbonden is met emoties en het onderbewustzijn. En dat ga je voelen deze weken.
Ook al ben je altijd goed in het verbergen van je emoties… Juist als je ze de afgelopen tijd hebt weggestopt, zullen ze tijdens dit seizoen zeker hoogtij vieren tijdens een uitbarsting hier en daar. Want ook jij hebt een zachtere, sentimentele kant die ervoor zorgt dat je je niet alleen bewuster wordt van je eigen emoties, maar ook van de struggles van anderen. Daarom is het Vissenseizoen niet alleen goed om liever voor jezelf te worden, maar ook om meer aandacht te hebben dat jij echt niet de enige bent die het moeilijk heeft.

De zon staat voor het leven, de energie die we uitstralen, onze dagelijkse mood en de behoeften die we hebben.
Afhankelijk van het sterrenbeeld waar de zon in staat, heeft de Vis behoefte aan rust te vinden in de stilte.
Deze periode draait het dus om, bijkomen van het jaar dat je achter de rug hebt door bewuster stil te staan bij ons onderbewustzijn. We geven meer prioriteit aan wat er speelt en hebben we meer interesse in spiritualiteit.
We merken dat ons hoofd erg vol zit en dat het lastiger wordt om onze gedachten er bij te houden. Presteren op werk wordt hierdoor meer een uitdaging omdat we meer dagdromers worden, dan een ijverige medewerker.

Alhoewel het frustrerend voor je kan voelen dat je minder scherp bent, is het juist belangrijk om tijdens dit seizoen toe te geven aan de dromerigheid die langs komt. Vissen hoort bij de dromerige planeet Neptunus, waardoor dagdromen en fantasieën flink aanwezig zullen zijn.

Deze dromerigheid kan je namelijk niet alleen meer inspiratie en creativiteit gaan brengen, maar ook mentale rust als je durft toe te geven aan wat je nou echt nodig hebt. Neem daarom de tijd voor selfcare en het stellen van grenzen. ‘Nee’ zeggen kan lastig zijn, maar het is wel beter voor je eigen (mentale) gezondheid.
Vissen is een gevoelig teken, je kunt je emotioneel uitgeput voelen, of overweldigd. Vissen voelen haarfijn aan wat de sfeer in een ruimte is en hoe een ander zich voelt. Het kan maar zo zijn dat je er achter komt dat je de behoeftes van anderen boven die van jezelf stelt. dus is het goed om een stap terug te zetten, vaker je grens aan te geven en meer slaap te gaan pakken. Ook een goede periode voor een huilbui hier en daar.

Daarom is het tijdens Vissen-seizoen 2023 ook belangrijk om lichaam, ziel en geest op één lijn te krijgen. Dit kun je doen door middel van meditatie, yoga of ademwerk.

Affirmaties voor Vissen – Seizoen 2023

  • Ik vertrouw op mijn intuïtie en innerlijke wijsheid om me op mijn pad te leiden.
  • Ik ben diep verbonden met mijn emoties en gebruik ze om met compassie en empathie in de wereld te staan.
  • Ik omarm mijn creativiteit en laat het vrij stromen in alle gebieden van mijn leven.
  • Ik omarm mijn gevoeligheid en gebruik het als een geschenk om contact te maken met anderen en de wereld om me heen.
  • Ik sta open voor spiritualiteit en gebruik dit om mijn begrip van mezelf en het universum te verdiepen.
  • Ik laat alle negatieve emoties en beperkende overtuigingen los die mij niet langer dienen.
  • Ik vind schoonheid en magie in de wereld om me heen, ook in alledaagse situaties.
  • Ik sta mezelf toe om groots te dromen en mijn diepste verlangens met liefde en intentie te manifesteren.
  • Ik ben gegrond in de realiteit, maar sta mezelf ook toe om de diepten van mijn onderbewustzijn en verbeelding te verkennen.
  • Ik ben diepe verbindingen en zinvolle relaties waard die mijn hoogste zelf ondersteunen.

( tekst gedeeltelijk overgenomen van vollemaankalender.nl en bedrock.nl)

Mijn reactie na het lezen van mijn horoscoop:

Wat betreft dat dromerige.. haha dat is 1 ding wat zeker is. Als er iemand dromerig is dan ben ik dat wel 😂 lekker in me eigen wereldje zitten, met mijn hoofd in de wolken ver weg van de realiteit. Heb soms het gevoel alsof ik meerdere levens tegelijk leef.
Geloof ook dat de zon☀️ en de de standen van de maan 🌙🌘🌗🌚🌖🌓🌒🌑een invloed hebben op ons welzijn. Want tijdens een nieuwe maan schijnen de positieve effecten van meditatie krachtiger te zijn.


Nou zag ik tijdje terug mijn jaarlijkse Vissen horoscoop voor 2023 voorbij komen.
Tot mijn verbazing stond daar dit stukje in: “2023 wordt het jaar van persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt jouw wensen en dromen beter in beeld, en kunt ook anderen helpen beter in contact te komen met zichzelf. Jouw innerlijke wijsheid is voor anderen in jouw omgeving een frisse kijk.
Herinner jij je mijn vorige blogbericht nog? Inzicht krijgen in jezelf, die persoonlijke ontwikkeling ben ik zeker aangegaan. Dat heeft me tot nu toe al zoveel opgebracht 💕

Waar geloof je zoal in..

Wederom als ik online ergens mijn horoscoop lees, of wat artikelen van tijdschriften voorbij zie komen.. Dan bedenk ik mij weleens, “hoe kan het toch steeds zijn dat “bijna” alles klopt?”
Denk bovendien dat wij daar als ‘normale’ mensen daar misschien wel niet eens een invloed op zouden kunnen hebben.. Natuurlijk geloof ik dat er meer is tussen Hemel en Aarde en geloof zeker erin en dat “Toeval niet bestaat” en geloof in de krachten van moeder en het gebruik van kruiden. Maar hierover ga ik een andere keer over schrijven.

Ik ga deze week eerst mijn “nieuwe levensjaar”🎉in, ik ben dan 45 jaar 🥳 (klinkt best oud zeg 🙈) en hoop van harte dat ik dit aankomende nieuwe jaar, gelukkig en heel gezond mag blijven! En dat ik intens veel van alle kleine en grote dingen in mijn leven kan en mag blijven genieten ❤️😊🦎🐿️

Ben verder heel benieuwd of jullie ook in je eigen horoscoop geloven, laat gerust een reactie achter 😉
Wil je een hier over mee praten of heb je nog wat feedback, druk hieronder dan op “comments”
Hier kan je een reactie achterlaten of mijn artikel beoordelen.