Het internet is het beste gereedschap voor een reiziger om zich te oriënteren voor een vakantie. Of te wel je moet wel wat huiswerk doen voordat je op reis gaat en vele vakantietips opschrijven. Gebruik één van de zoekmachines zoals Google, Mozilla Firefox of anderen. Typ de naam het land, de stad of wat u wilt weten in en zoek naar populaire woorden zoals toerisme, sightseeing of populaire attracties, goedkope overnachtingen, mooie wandelroutes, vakantietips, wegen vignetten enzovoort net waar je heen gaat of je interesses liggen.

De resultaten zullen je naar officiële websites brengen. Onderzoek goed de vakantie bestemming waar je heen wilt. Vertrouw niet op reclame alleen, onderzoek ook advies en meningen van andere reizigers. Die je daarna beter laten beslissen of het nou echt de moeite waard is om  naar die bestemming toe te gaan.
 vakantie plannen

Natuurlijk kan je eigen mening heel anders zijn op het moment als je daar zelf bent.

Lees zowel de goede als de slechte recensies om een duidelijk beeld te krijgen en voor je uiteindelijk een besluit maakt. Voor hotels, campings, camper plaatsen, appartementen, bed and breakfasts, merk op hoe, (en of) de directie reageert op de reviews om een idee van de klantenservice die u zult ervaren krijgt.

Controleer ook reizigers foto’s en vergelijk ze met de foto’s op de geadverteerde pagina’s van de adverteerder of de website waar je je vakantie en/of bestemming boekt.


Moet ik een reisverzekering afsluiten??

Het is aan te raden om een reisverzekering af te sluiten bij een cruise, rondtrek vakanties en eigenlijk wel op elke vakanties om toch zekerheid te hebben dat je niet voor onverwachts extra kosten komt te staan.

Het beleid van een reisverzekering is ontworpen om consumenten te beschermen in geval van ziekte, of een terugbetaling in het geval dat de onderneming, touroperator of luchtmaatschappij standaard bieden.

Wat jaren later zijn de verzekeringen uitgebreid naar extra pakketten zoals, bagage, geld, autopech, ongevallen, extra bedrag sportuitrusting enzovoort.

reisverzekering

Je hebt doorlopende en kortlopende reisverzekeringen maar lees meer op de website van de consumenten bond. Daar kan je heel gemakkelijk reisverzekeringen vergelijken.
Een reisverzekering kost ongeveer 5% van de totale reissom, maar het is het zeker waard.

Koop nooit een reis beschermingsplan van de reisoperator. Ze zijn ontworpen om alleen het bedrijf en niet de consument (jijzelf) te beschermen.


Ga je op vakantie naar een land met een vreemde valuta?

Eigenlijk zijn de kosten te hoog als je hier in je eigen land je geld gaat inwisselen voor de buitenlandse valuta. Je zal een betere deal krijgen op uitwisseling van je geld zodra je in het land van je bestemming bent.

Als je een creditcard hebt, bel je bank en/of de creditcard bedrijven dat je zult reizen in het buitenland. Als je ze niet waarschuwt dan kan het zo zijn dat je kaarten worden stil gelegd, dat komt omdat de transacties die je in het buitenland doet kan worden gemarkeerd als nep lasten van ringen van internationale criminaliteit die kaarten dupliceren en die gebruiken ze over de hele wereld!

Zorg ook dat je een kaart hebt met een chip en een pincode.
Als je dat hebt dan ben je verplicht om je geheime code te gebruiken bij het afrekenen, in plaats van ondertekening voor een transactie.Die chip betekend dat zelfs als een boef je kaart informatie kan vastleggen ze de kaart niet kunnen dupliceren.

cash paspoort

Heb je geen creditcard dan kan je een prepaid creditcard kopen, onlangs hebben wij een prepaid MasterCard besteld via GWK travelex. Voor meer informatie zie deze website van Cashpassport.

Bescherm je geld en paspoort goed in het buitenland.

Een geldriem, been of schouder of (voor alleen vrouwen) een bh tasje, zijn zeer aan te raden in vele internationale steden. Zakkenrollen kan overal gebeuren, zonder dat je het door hebt.
geldriembeentasjeeagle-creek-bra-stash-roze_4235

Het is ook verstandig kopieën van je paspoort en andere documenten te maken voordat je uit huis gaat. Alleen de ID pagina’s moeten worden gekopieeërd, samen met eventuele huidige visum – stempels, of paspoorten van de honden, auto papieren etc.

Vergeet niet om ook kopieën thuis te laten en neem ook kopieën mee op vakantie. Laat ze achter op plaats waar je verblijft. Zorg ervoor dat je de originele paspoort bij je houdt ten alleen tijde. Mocht je hem toch verliezen of dat hij gestolen word dan is het vervangen van je paspoort makkelijker dan dat je helemaal geen kopieën hebt gemaakt.


Diverse apps voor vakantie

Tegenwoordig hebben er veel mensen een mobiele telefoon waar diverse applicaties op zitten. Er komen steeds meer apps bij. Hieronder een aantal die erg handig zijn.

Google Translate:  Gratis en helaas is hij Offline niet te gebruiken dus je hebt er internet voor nodig. Maar handig om buitenlandse talen mee te vertalen.

City Maps 2Go PRO : Is een betaalde versie maar is ook Offline te gebruiken en Google Maps is dat niet wat overigens wel een hele fijne app is die ik zelf persoonlijk graag gebruik.

Sygic: Gratis app en ook offline te gebruiken. Wanneer je gebruik wilt maken van de kaarten dan moet je betalen.

NavFree:  Gratis en ook deels offline te gebruiken. Waarom een dure navigatie aanschaffen als het zo ook kan?

Maps Measure: Gratis app, wil je de afstand weten van A naar B in bijvoorbeeld Google Maps? Dan rekent deze app het voor je uit. Offline niet te gebruiken.

PackingPro: Betaalde app, helpt je met inpakken en heeft een To do list, offline is hij ook te gebruiken.

Roamy: Betaalde app, zorgt ervoor dat je in het buitenland niet te veel en onnodig data verbruikt. Je kan ook limieten instellen.

Else: Gratis app, Hiermee kun je nieuwe reisgenoten ontmoeten in de omgeving van je vakantie adres. Je kan inloggen via Facebook. Offline niet te gebruiken.

Wijs op reis: Gratis en heel veel advìezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, offline is hij niet te gebruiken.

Sos op reis:  Gratis en offline ook te gebruiken. Maar hopelijk heb je het niet nodig!

Zeker op reis:  Gratis en offline ook te gebruiken. Alternatief voor je vaccinatie boekje.

Tripadvisor: Gratis en offline helaas niet te gebruiken. Hiermee kan je  reviews lezen van hotels, b&b, appartementen en campings. Je kan ook zoeken naar restaurants, winkels en attracties in de omgeving.

Er zijn ook overnachtings applicaties.

CampingApp: Gratis en ook offline te gebruiken.

Kamperen : Betaalde app van de ANWB. Diverse campings en locaties die je per kaart kan bekijken. Offline niet te gebruiken.

Camperplaats (Campercontact): Gratis app en camperlocaties in 38 landen.