Het dorpje Garderen ligt op de veluwe en hoort bij de Gemeente Barneveld. Er is veel bos in de omgeving bijvoorbeeld het Speulderbos met voldoende aangelegde fietspaden en wandelwegen. Het jaarlijkse terugkerende zandsculptuur festijn trekt vele bezoekers.

zandsculptuur1 zandsculptuur2

In het plaatsje is een camperplaats bij Hotel Restaurant Overbosch
Adres is: Hooiweg 23, 3886 PM in Garderen.
Faciliteiten krijg je tegen betaling, je kan bijvoorbeeld op het internet.

Camperplaats overbosch garderen

Voor stroom betaal je € 5,00 per dag en om er met je camper te mogen staan betaal je ook € 5,00 per dag. Op verzoek kan je water tanken. Verder zijn er geen extra voorzieningen op de camperplaats. Het terrein waar je op staat is verhard, verlicht en afgesloten. Daarom is het wenselijk vooraf contact op te nemen met de eigenaren of je meldt je bij de receptie even dat je op de camperplaats staat, zodat hun weten wie er allemaal op de camperplaats aanwezig zijn. Diner is niet verplicht maar mag natuurlijk wel.

In de omgeving van Garderen is er veel te beleven, de zandsculpturen Garderen en je kan er heerlijk fietsen op de veluwe. Je bent omringt door veel bos en wat ook leuk is om te doen als je van sportief en actie houdt is het Klimbos Garderen.
Adres: Putterweg 70 in Garderen
Een bezoek aan het nabij gelegen dorp Putten is zeer zeker de moeite waard, er zijn daar tal van restaurantjes, café’s, winkels, supermarkten en noem maar op. Maar ook Uddel, Elspeet en Voorthuizen zijn leuke kleine dorpjes.

Er bevindt zich nog een camperplaats bij restaurant De Gasterij op de Apeldoornsestraat 163-165.
gasterij zondag garderen
Het restaurant is het gehele jaar geopend, camperplaats is gratis, maar ze verplichten je wel dat je 1 maaltijd gaat nuttigen. De prijzen van het restaurant  Garderen zijn niet voordelig. Reserveren is wel gewenst.