Giethoorn is een toeristisch plaatsje, en ligt in de kop van Overijssel in het park Nationaal Park Wieden-Weerribben.
Camperplaats de Haamstede is gelegen aan een breed kanaal tussen Giethoorn en Steenwijk.  Adres: Kanaaldijk 17 in Giethoorn

[mappress mapid=”52″]

De camperplaats is geopend van 15 maart tot eind oktober.
Er zijn ongeveer 40 camperplaatsen.. op sommige plekken is de ondergrond verhard met daarnaast een strook gras. Sommige plekken zijn geheel van gras.
camperplaats Giethoorncamperplaats giethoorn

Er zijn sanitaire voorzieningen aanwezig, gescheiden afval, lozing vuil water, chemisch toilet, watertankvulstation en stroomaansluitingen. Reserveren is wenselijk bij minimaal 2 dagen of langer. Prijzen per nacht is 1 camper met 2 volwassenen €11,00 incl toeristenbelasting.

 

Er is nog een camperplaats dat heet het “Camperpark de Zuiderkluft” adres is: Vosjacht 1G, 8355 CL Giethoorn. Op loopafstand van het centrum van Giethoorn, waar van alles te beleven is oftewel Hollands Venetië.
Ze hebben in totaal 35 camperplaatsen, kosten per nacht € 10,00 (in 2010), huisdieren toegestaan mits aangelijnd. Tegen extra betaling kan je douchen, je watertank bijvullen en gebruik maken van het stroom. Verder zijn er toiletten, je kan je chemisch toilet legen/schoonmaken, water lozen. Hele jaar geopend.

giethoorn de kluft

In Giethoorn is er van alles te beleven, tal van restaurants om lekker te kunnen eten na een lange dag varen op het water. Je hebt ook restaurant en meer in Giethoorn, bijvoorbeeld Kaarsenmakerij en Glasatelier en restaurant en café in 1 locatie, of rondvaartboten met restaurant aan boord. Een keer wat anders dan een normaal restaurant. Via deze link kom je op een pagina waar alle restaurants van Giethoorn vermeld staan.

Giethoorn
In Giethoorn kun je ook terecht voor een museum bezoek, bijvoorbeeld De oude aarde, een edelsteen museum en winkel, of Schelpengalerie Gloira Maris ze hebben daar een museum van alle onderwater dingen en een schelpen, kralen winkel. Daarnaast hebben ze genoeg andere bezienswaardigheden in Giethoorn. De molen weg, de beelden route, genoeg prachtige fietsroutes en natuurlijk vaar, zeil en punter routes. En niet alleen in de zomer maar in de winter is er genoeg water bevroren en heb je dus heel veel water om over heen te schaatsten in Giethoorn. Voor ieder dus wat wils in Giethoorn!