Wat als je niet met een camper, auto met caravan/vouwwagen op vakantie gaat?
Je gaat vliegen of met de trein/boot op reis en je hebt een handige koffer nodig, wat voor koffer ga je dan aanschaffen? Het is het handigste als je eerst weet hoe lang ga ik op reis en wat wil ik allemaal zoal mee nemen? Ga je vliegen? Dan mag je in de meeste vliegtuigen een handbagage koffer (nu nog in maart 2024) gratis meenemen, kijk bij het boeken van je vliegticket naar de juiste afmetingen wat je wel en niet mag meenemen in het vliegtuig. Grotere koffers moeten in het bagageruim en daar moet je veelal voor bij betalen.

Welke maat koffer kies je?

Het is handig ook om te kijken wat voor formaat koffer voor jouw het prettigst is.
Hoe lang ben je zelf, hoe lang ga je op reis, moet er extra mee voor familie of vrienden die je gaat bezoeken? Er zijn drie verschillende maten, de small.. de bagagekoffer die veelal handig en klein is voor een weekend tot aan 3-4 dagen. De medium koffer en de hele grote koffer. Op het internet kan je uitgebreid meer informatie vinden over alle type’s koffers. De maten kunnen wel per website verschillen van Hoogte, Breedte en Lengte.
Het is raadzaam om van te voren beoordelingen van het type koffer op te zoeken.. zodat je de de min en plus punten voor jezelf op een rijtje kan gaan zetten.

Koop je een koffer met een harde of een zachte buitenkant?

Ik zal eerst de voor en nadelen op een rijtje zetten van een hardcase koffer
Voordelen hardcase koffer:
– Biedt extra bescherming
– Water, steen en geurbestendig
– Twee gelijke compartimenten
– Beter in te delen en je kleding te stapelen
– Meerdere hardcase koffers kun je op elkaar stapelen
Nadelen hardcase koffer:
– Gevoelig voor scheuren, krassen, deuken, afbreken (bijvoorbeeld afbreken van handvaten, bij omvallen als je gaat vliegen als ze er ruw mee omgaan bij het vliegveld)
– Als je in een smalle ruimte je koffer kwijt moet dan kan je je koffer niet indrukken, hij blijft het zelfde formaat behouden.

Voordelen softcase koffer:
– Lichter dan een hardcase koffer
– Neemt minder vloeroppervlak in beslag
– Je kan je koffer in kleinere ruimtes opbergen omdat je deze kan induwen (mits je hem niet te vol hebt ingepakt)
– Externe vakken voor snelle toegang en organisatie
Nadelen softcase koffer:
– Weinig bescherming
– Gevoeliger voor vlekken
– Kleurkeuzes zijn beperkter met nylon

Bescherm je koffer tegen diefstal

Het is aan te raden om een koffer aan te schaffen met een slot, zit dit er niet op zorg er dan voor dat je er zelf een hangslotje op kan bevestigen.. Bij trolley koffers heb je “meestal” aan twee kanten een ritsluiting en sommige ritsen hebben aan beide kanten een “extra ronde” opening zodat je er zelf een klein hangslotje aan kunt hangen. Mocht je gaan vliegen naar USA (Amerika) dan is het aan te raden om een koffer aan te schaffen met een TSA-slot. De Amerikaanse douane heeft het recht om je koffer open te maken. Wanneer je een koffer een slot bevat dat zij niet open kunnen maken dan zullen ze het kofferslot open breken. Heb je een TSa slot dan bezit de douane een sleutel om het slot te openen, zelf ben je niet in het bezit van deze sleutel.

Wat voor inhoud van je koffer kies je?

Er zijn verschillende organisatiemanieren aan de binnenkant van je koffer, een koffer met die extra opties kan al een hoop helpen om je koffer in te delen. Aan één kant van je koffer bevinden zich meestal een elastieken band om de inhoud bij elkaar te houden. Sommige elastieken banden zien er weer anders uit dan anderen en hebben een vakje eraan met een rits. Sommigen hebben ritsen en knopen en gaas.. die ook weer aparte vakken geven.. of elastische gedeeltes waar je schoenen in kan opbergen.

Koop je nieuw of 2e hands?

Ik heb zelfs onlangs een 2e hands koffer gekocht, omdat ik amper een koffer gebruik.. Vond het wel lastig om een goede en leuke koffer te vinden. Gebruikte daarvoor meerdere online verkoop website’s.
Ik vindt het een hele goede duurzame oplossing en het is ook nog eens budget vriendelijk.

Ik wilde eerst een nieuwe koffer kopen van ruim €75💶, later bedacht ik “hoe vaak ga ik de koffer eigenlijk gebruiken?” Voor mijzelf ben ik voor een middenmaat gegaan, aangezien ik nog een stuk met de koffer moet reizen. Althans voor mijn aankomend tripje wel, van huis naar het treinstation, overstappen, dan op een andere trein, dan naar het hotel toe. In de metro of de bus, en vervolgens ook terug naar 🏡 huis.

Ik heb geen idee of er nieuwe (of 2e handse) spullen bij gaan komen en aangezien ik ga voor gemak en geen andere bagage mee wil sjouwen. Want in dit formaat koffer kan veel in! Ik ging voor de gebruiksvriendelijke indeling heeft elastiek voor schoenen/slippers, ritsen met vak indelingen. Natuurlijk kijk ik als vrouw ook naar kleur en dat heeft deze koffer ook hihihi. Dat maakt de koffer opvallend en voor €30 en een ritje met de 🚙 naar mijn vriendin (die de koffer voor mij heeft opgehaald) was ik klaar..
Uiteraard vergt het wat van je vrije tijd, ik ben blij dat ik dat erin gestoken heb, want de koffer is maar één keer gebruikt en is nog op en top gaaf.
Voor mijn zoontje hadden we eerst een koffer van de bekende winkel, (blauw met wit logo) die iedereen wel kent, kwaliteit is echt niet voldoende. Het cijferslot werkte heel slecht, daarnaast vergeleek ik deze koffer met een andere koffer (van de loterij, oranje/wit) die overal 2e hands werd aangeboden, die ik eerst had aangeschaft voor mezelf.


Dus de kleine handbagage koffer gebruikt mijn zoontje nu en zoals je hierboven op de foto kunt zien.
Je kan van alles kwijt in de vakken met rits. Ideaal vindt ik dit dus we zijn compleet.

Mocht je kwa kleur niets leuks kunnen scoren? Er zijn ook kofferhoezen te koop online. De hoezen zijn meestal gemaakt van nylon en zijn er in allerlei leuke printjes en kleuren. De hoes trek je als een soort “sok” over je koffer heen, die je bevestigt met een rits of klittenband. Je hebt in een handomdraai een leuke vrolijke print zoals jij je koffer graag wilt.

kofferhoes cheetahtravel

Nadeel is wel dat het alleen voor het reizen gebruikt kan worden, want op locatie moet eerst deze “hoes” van je koffer worden gehaald anders kan je niet bij de inhoud van je koffer.

Ook zijn er allerlei gekleurde siliconen “overzet” wieltjes te koop die je om je wieltjes van je koffer kunt doen. Je dempt onder andere het geluid dat ze maken, of je kan over ruwer terrein met de nieuwere wieltjes.. Of het ook echt zo werkt moeten wij nog gaan ondervinden..


Je hebt ze in allerlei kleurtjes..

siliconen overzet wieltjes