Natuur kampeerplaatsen

Natuur kampeerterreinen zijn plekken die zich meestal midden in de natuur bevinden, ze zijn meestal duurzaam ingericht. En zonder al te veel poespas. Veelal is het er kleinschalig, je hebt alle ruimte en je loopt zo de natuur in.

Een natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm. Dat betekend dus zoals het woord dus al zegt kamperen in de natuur. De vergelijking met dit terrein en andere campings is meestal wel dat de natuurkampeerterreinen zich meestal bevinden in mooie landschappen en ver weg van alle drukte. De meeste terreinen zijn vaak bescheiden kwa omvang, maar je zult er als gast wel alle ruimte om je heen hebben en niet dat de buren gelijk een meter bij je vandaan zitten.

Natuurkampeerders zijn over het algemeen mensen die houden van rust, dus u zult er ook niet gauw last heb van lawaaierige speeltuinen, radio’s, café’s of autos op het terrein.
De voorzieningen zijn vrijwel eenvoudig, een toilet en stromend water, sommige met warm en sommige met koud water. Kinderen voelen zich vaak ook wel prettig in een rustige omgeving, er zal dan niet altijd een grote speeltuin zijn zoals op normale campings aanwezig zijn. Maar de natuur is vaak een grote speeltuin op zich waar genoeg te ontdekken valt. Boomhutten maken in het bos, of zwemmen als er groot meer bij het terrein is.

Als je wilt kamperen op een natuurkampeerterrein in Nederland moet je vaak in het bezit zijn van een natuurkampeerkaart. Deze kaart kost 14,95 euro en is te koop bij de ANWB en
Stichting Natuurkampeerterreinen .


0 0 Stemmen
Article Rating
Abbonement
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag jouw mening hierover willenx