Een alternatief  voor overvolle campings waar je dicht op mekaar staat. Dus geen schreeuwende kinderen meer maar een plekje voor jouw alleen.
Voor iedere type kampeerder is er een tuin of boeren camping te vinden voor een klein en leuk bedrag. Er zijn veel plekken om te kamperen in Nederland.

Op Campinmygarden.com zie je een overzicht lijst van Europa.

camp in my garden

Op de website van Camp in my Garden zie je dat grotendeels van de campings zich bevinden in Engeland. Dat kom omdat de website in 2011 is opgericht in de buurt van London. Maar doordat die website zo’n succes werd hebben ook meer mensen uit andere landen zich aangemeld.

Ook de website camping-garden.com is zo’n zelfde website.. Grotendeels van de campings op die website is gevestigd  in Frankrijk.

Maar ook met je tentj of caravan bij de boer Nederland overnachten is ook overnachten in de tuin van de boer. Ook dat kan erg leuk en rustig zijn. En ook in het buitenland heb je nu de mogelijkheid om te kamperen bij een boer, naast Nederland is Frankrijk erg populair. Maar ook Duitsland, België, Luxembourg, Spanje, Italië en nog tig landen zijn nu in opkomst.

Kamperen bij de boer

Het is ook leuk dat je bij sommige boeren mee mag helpen met de koeien melken,kalfjes aaien, geitjes eten geven, helpen  de stal uitmesten, kippen eieren rapen..

Sommige boerencampings hebben wel tot 40 kampeerplaatsen en andere tellen minder plaatsen het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

boerencamping

Op Boerderijcampings vind je een overzicht van boerderij campings in Nederland en in Europa. Er zijn vast wel leuke boeren in Nederland te vinden voor een leuke overnachting. Maar ook buiten Nederland zijn er boeren op het idee gekomen om een kleine camping te beginnen.