Mijn interesse in edelstenen is ontstaan nadat ik me begon te interesseren in de geologie van de aarde. De aardverschuivingen en de vulkaanuitbarstingen die daar soms bij horen, de materialen die gevonden werden in de aarde; prehistorische vondsten (wat weer met archeologie heeft te maken) zoals fossielen, oude vazen en overige spullen uit de oudheid enzovoort.

Geologie is naar mijn idee kort gezegd; ‘Het bestuderen van het aardoppervlak.’ Maar in werkelijkheid bestudeer je een gedeelte natuurkunde (leren van de stijlen van de Aarde), het chemische (leren van het materiaal waaruit de Aarde bestaat) en biologie (studie van het verleden door de gevonden fossielen, alsmede de geschiedenis van de aarde).

geologiegeologie

Geologie en archeologie vindt ik nog steeds interessant, maar vind het voor de normale mens erg onbereikbaar. Dus ben daarom mijn interesses maar wat dichterbij gaan zoeken. Daarmee bedoel ik dichter bij mezelf en de natuur om mij heen en kwam er achter dat ik stenen ook wel erg interessant vindt.

Vroeger als klein meisje verzamelde ik al informatie daarover en las ik veel boeken daarover die ik uit leende van de bibliotheek. En zo breide ik mijn interesses steeds meer uit. En tegenwoordig hebben we internet en is er zoveel te vinden over edelstenen, mineralen, kristallen dat je soms niet meer weet waar je het moet zoeken.

Want er zoveel verschillende soorten mineralen, kristallen en edelstenen. Verder heb ik genoeg andere interesses en hobby’s dat ik dagelijks tijd te kort kom. Soms zou ik wel willen dat een dag 34 uur had ipv 24 uur, haha maar zonder gekheid.  Ik ben er dus nog niet aan toe gekomen om me er meer in te gaan verdiepen. Natuurlijk herken ik sommige edelsteen soorten wel van uiterlijk of weet ik sommige van naam. Maar het zijn er gewoon weg te veel om te onthouden.

De laatste jaren heb ik wat meer edelstenen, mineralen en kristallen in huis gebracht. Hieronder zie je een poster, een handige gids en dat laatste heb ik op een rommelmarkt gekocht en wat opgeknapt.

edelsteen posterkristallengidsedelstenen en fossielen

Er liggen hier en daar edelstenen in huis en ik draag ze ook als ketting.
Zelf geloof ik ook in de helende en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen, maar dan komen we op het spirituele vlak van edelstenen..
Daar ga ik niet veel over schrijven want daar zijn al genoeg web blogs over te vinden.

Het heeft denk ik zelf ook een groot deel met jezelf te maken; hoe jezelf in het leven staat en of je er voor openstaat de kracht (werking) van bepaalde stenen te kunnen voelen?
Dat zou je misschien jezelf eens moeten afvragen?  Misschien voel je de kracht van bepaalde edelstenen gelijk, of heb je bij sommige edelstenen pas later het gevoel dat het echt wat met je heeft gedaan.
Ik was in het begin ook best huiverig over de werking van edelstenen, maar als je er leert voor open te staan dan zul je het later ook ervaren dat de krachten er daadwerkelijk ook zijn. Zo heb ik het ervaren, dat is natuurlijk bij elk persoon weer anders.

Bepaalde edelstenen staan in verbinding met 1 van de zeven chakra’s.
Edelsteen Healing

Ik haal zelf veel informatie van Pinterest af, klik eens op mijn album voor een aantal voorbeelden.
Natuurlijk heb ik op Pinterest nog heel veel meer interesses staan, je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in een gedeelte van mijn leven.