[mappress mapid=”59″]

Woudrichem (Wourkem) is een klein, niet toeristisch oud vestingstadje en de laatste tijd bekender geworden door de serie dokter Tinus.
Woudrichem ligt in de provincie Noord-Brabant aan de rivier de Merwede.woudrichem
Woudrichem behoorde tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het stadje is lid van de vereniging van vestingsteden in Nederland.

Ik (Ariënne) heb samen met een vriendin Woudrichem bezocht op Vrijdag 30 januari 2015, het was de bedoeling om ook Slot Loevestein te bezoeken maar helaas was het kasteel nog niet open op een doordeweekse dag. Het was nog erg vroeg in het seizoen. Het was een koude, zonnige dag en er lag zelfs nog wat sneeuw. Hieronder enkele foto’s van die dag, klik op de foto’s voor een uitvergroting.

Woudrichem.parkerenwoudrichemwoudrichem

merwedewoudrichemoude haven

Dus deze zomer ga ik er zeker een keer naar terug. Parkeren in het stadje is gratis en er gaat in het weekend en in de zomermaanden ook doordeweeks een voetveer naar Slot Loevestein toe.
Mocht je dus van wandelen houden dan is het zeker wel een mogelijkheid om gebruik te maken van de voetveer.
Je kan van Woudrichem zelf ook de veerboot pakken naar Slot Loevestein, dus wat dat betreft zijn er verschillende mogelijkheden alleen vaart de veerboot niet voor april 2015. Daarom hebben ze ook een Riviertaxi deze gaat alleen van Gorinchem naar Slot Loevestein maar als je vraagt of hij je ook in Woudrichem wil oppikken is dat ook geen probleem, klik op de website voor meer informatie!

vestingdriehoek

 

 

Woudrichem maakt deel uit van de Vestingdriehoek, dat is een toeristisch samenwerkingsverband tussen Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren met als verbindende factor de veerdienst die je van de ene naar de andere locatie vervoert.

 

 
Van links naar rechts, Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren.
gorinchemwoudrichemslot loevesteinFort vuren

Aan deze pagina word nog gewerkt dus meer informatie volgt nog.