Camping Azzuro is een prachtige drie sterren camping dat aan het Ledro meer ligt in de woonplaats Pieve di Ledro.
Camping Azurro is geschikt voor tent, caravan en campers en voor de laatste zijn er speciale voorzieningen. Zoals chemisch toilet reinigen, water bijvul station enz.
Er zijn goede sanitairische voorzieningen, tegen extra betaling kan u gebruik maken van de wasmachine en de droger. Honden zijn ook welkom op camping Azurro en hier vindt u de website van de camping.


Ook kan je gebruik maken van het internet de tennisbanen en er is een mogelijkheid om ontspannend te gaan vissen of een kano te gaan huren.
Verder is er een speeltuin, voetbalveld, bowlingbaan en wat animatie programma's voor de kinderen. Een jeu de boules baan, buitenzwembad, bar, snackbar en een kleine supermarkt waar u wat boodschappen kunt doen. Indien mogelijk kan je ook gebruik maken van de ontbijt service op de camping. In totaal zijn er 120 plaatsen op de camping.

Er zijn voldoende fietsroutes vlakbij de camping. Binnen 0,5 km vanaf de camping kan u gebruik maken van het openbaar vervoer. En binnen een straal van 100 meter kan u buiten de camping terecht voor onder andere: restaurant, pizzeria, supermarkt, mountainbike-verhuur, surf-zeil mogelijkheden en een discotheek.

Adres camping Azurro:
GPS – Sateliet : 45°88’47" NOORD >>> 10°73’20" OOST

[mappress="23"]

Als je vanaf Riva del Garda komt dan ga rij je door een lange tunnel door de bergen, wat haarspeldbochten naar boven kom je uit bij het Ledromeer  in het Italiaans het "Lago di Ledro".
Het is één van de mooiste en helderste meren van Italië en stukken minder druk dan het Gardameer. Het meer is 2,83 km lang, 770 meter breed en 48 meter diep.

ledro-meer ledro-meer-paalwoning

Om het meer heen kun je diverse activiteiten doen: wandelingen maken, mountainbiken, wandelen, paardrij-tochten, kanoën, windsurfen, zeilen, parasailen, excursies met een gids bijvoorbeeld bergtochten maken in de Dolemieten. Grenst tussen Oostenrijk en Italië.

Kortom een bezoek aan de camping Azzuro en het ledro meer zijn zeker de moeite waard.