Waarom een reisverzekering afsluiten?
Als je alleen reist binnen Europa is een reisverzekering niet verplicht.
Maar als je zonder reisverzekering op vakantie gaat in Europa dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Denk maar aan je medische kosten, deze kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief.
Je bent ook verzekerd voor je bagage, afhankelijk ook hoeveel je meeneemt. Ook als er op vakantie iets gebeurt, zorgen onvoorziene kosten namelijk in veel gevallen voor de grootste uitgaven. Denk aan extra kosten voor verblijf of vervoer bij ziekte of ongeluk van een verzekerde. Deze onvoorziene kosten zijn meestal standaard verzekerd in de reisverzekering. Afhankelijk natuurlijk waar je de reisverzekering afsluit.

Je hebt volop keuze uit verschillende dekkingen waaruit je kan kiezen.
Daarnaast heb je keuze uit een Kortlopende reisverzekering of een Doorlopende reisverzekering.
Deze is veelal gunstig voor de camperaars onder ons of de mensen die veel reizen het hele jaar door in Europa of zelfs in eigen land. Natuurlijk heb je ook nog een Wereld-dekking voor de mensen die buiten Europa reizen.

Ik zou hier nog wel veel meer over kunnen schrijven maar er bestaan al voldoende website’s over dit onderwerp. Dus dat ga ik niet doen, ik wilde je er wel over informeren.
Dan heb ik je bij deze gewaarschuwd en “een gewaarschuwd mens telt voor twee!”

Zelf vind ik de website van de Consumentenbond er overzichtelijk uitzien, mits je op de laptop-tablet zit. Deze site staat boordevol informatie en elke dekking is uitgebreid beschreven.

Nog een handige tip:
Neem een uitgeprinte versie van je Polisblad van je Reisverzekering van het x aantal personen die mee op reis gaan mee en bewaar deze zorgvuldig bij de rest van je belangrijke documenten. Bijvoorbeeld in een snelhechterhoesje.
Denk hierbij aan: auto, camper, caravan papieren, Gezondheidsverklaring, Groene kaart, Paspoorten en/of ID bewijzen etc

Beter goed voorbereid dan veel stress op het moment dat er iets mis gaat…
Ik wens je succes met alle voorbereidingen en het uitzoekwerk, want je wilt toch ook onbezorgd op vakantie kunnen gaan?