kamperen

Het kan zijn dat je nog nooit naar een camping bent geweest. Of dat u graag wat meer wil weten over campings. Hier vind u wat tips bij het bij het uitkiezen van de juiste camping.. Waar je ook zult zijn in de wereld er is altijd wel ergens in de buurt een camping te vinden. Er zijn ook vele campings die adverteren op het internet of in lokale kranten of camping gidsen. Je zoekt eigenlijk in het onbekende.. Want wat is nou eigenlijk een camping en wat is voor vrijwel iedereen belangrijk wat een camping u te bieden heeft?

Camping boeken met behulp van het internet:
Na het kiezen van waar je wilt heen gaan is het erg verstandig om de beschikbaarheid van de plaatsen op de camping goed te controleren. Op voorhand in het geval u verplicht bent vooraf te reserveren. Dat komt meestal voor in de landelijke vakantie periodes. De basisbehoeften zoals toilet, en douche, zal meestal wel in de buurt zijn. Vaker wel dan niet zullen er stapels van andere faciliteiten beschikbaar zijn, maar dit zal sterk variëren. De faciliteiten die zij hebben zijn bijzonder belangrijk, bijvoorbeeld als je niet van plan bent om veel van koken, moet u weten of er cafe’s of restaurants op de camping is of dicht bij de camping in de buurt is. Vaak kan je dat wel vinden op de website van de camping. Verschillende sites hebben verschillende regels, met name ten aanzien van open haarden, huisdieren, kinderen en het geluidsniveau, opnieuw moet u voorafgaande alles controleren voor u vanuit huis een reservering of een vakantie gaat boeken.

Uitrusting:
Dit is echt het meest belangrijke, anders kan het te maken hebben dat het je vakantie kan verpesten. Het is echt de moeite waard dat u alles goed organiseert en alles dubbel controleert voordat u uw huis verlaat en naar uw bestemming toe gaat. Het is een heel goed idee om verschillende taken toe te wijzen aan familie leden. Bij sommige apparaten zijn er drie opties; kopen, huren of lenen. Om de kosten laag te houden, hangt het af van je budget en of het een gewone of een eenmalige trip is. De grootste collectie van een kampeeruitrusting kan u overigens gewoon op het internet vinden, nieuw of 2e hands.
Ook op het internet staan veel al nog hele goede 2e hands kampeeruitrustingen.

Tent:
Tenten zijn vaak beschikbaar om lokaal of ter plaatse te huren. Misschien kan u ook van een vriend een tent lenen. De belangrijke factor van lenen, huren en kopen is dat u vooral in u gedachte houdt wat de grootte van de tent is. Is de tent voldoende waterdicht, met voldoende ventilatie voor het aantal bewoners? Probeer om genoeg ruimte te creëren voor elk persoon. Ventilatie is van essentieel belang, tenzij je wilt wakker wilt worden in de ochtend omringt door ernstige vocht. Dus de tent moet een waterdichte buitenlaag hebben met een binnenbekleding, samen met een grondzeil.

Geloof het of niet maar de moderne tenten van vandaag zijn zo eenvoudig op te richten, het is zelfs mogelijk om de tent in je eentje op te zetten. Ik kan u sterk aanbevelen om de tent eerst als proef op te zetten in uw achtertuin, of zelfs in de kampeerwinkel. Er is geen garantie wanneer u aankomt op de camping. Er kunnen slechte weersomstandigheden zijn, zoals wind en regen. Daardoor kan er vernieling opspelen bij zelfs een ervaren kampeerder, laat staan een beginner. Dus eerst proberen om de tent in praktijk goed op te zetten. Daardoor heeft u ervaring met de tent opbouwen want u weet maar nooit.

Slaapplaats:
Je hebt opblaasbare basis matrassen, dikkeren matrassen voor de ouderen onder ons. Kinderen zijn vaak tevreden met een rubberen mat of combinatie met opblaasbare basis matrasjes.
Er zijn ook uitklapbare stretches en daarop kan u ook een opblaasbare basis matras leggen. Kussens zijn oke, maar wel erg omvangrijk om mee te nemen. Wilt u dat nou niet, dan neemt u alleen een kussensloop mee. Deze kan worden gebruikt om extra kleding in de doen, of dekens, handdoeken. En u kan dat gebruiken als kussen om op te liggen slapen. In de tijd van nu zijn slaapzakken niet duur, tenzij je van plan bent om een reis midden in de winter te gaan maken. Dan zult u een slaapzak nodig hebben dat u beschermd en warm houdt tegen de kou.

Verlichting:
Als je je in het donker goed en comfortabel wilt bewegen is verlichting erg belangrijk. Voor de meeste jonge kinderen is een vorm van verlichting vaak van groot belang als ze in een vreemde omgeving zijn en moeten gaan slapen. Daarom kan ik u een led lampje zeer aanraden. Dat vanwege de veiligheid en enorme grote gebruiksgemak. Ze zijn niet prijzig, en werken op een paar batterijen en zijn erg duurzaam. Door middel van op het lampje drukken en het lampje gaat aan, drukt u nogmaals het lampje gaat uit. U kan het led-lampje op een plek plakken of gewoon bij u in binnen hand bereik houden.

Koken en Eetgerei:
Waterkoker, braadpan, kookpan Plastic, bekers, borden Bestek enz Blikopener Schaar, scherp mes Snijplank Afsluitbare doosjes, vershoud-zakjes Ook hier geldt een goede planning wat neem ik mee en denk ik zoal nodig te hebben.

Koken/Kampvuur:
Persoonlijk geven mij de meeste campings mij geen echt kampeergevoel. Tenzij je een licht kampuur mag maken op de camping. Bij de meeste campings is dit niet toegestaan. Als je wilt ontsnappen aan het zelf koken op een kookstel en de benodigde afwas kun je natuurlijk naar een café, snackbar of restaurant gaan. Maar wat ik ook erg leuk en gezellig vind is barbeque. En houdt u eventueel nog warm bij koude avonden en nachten. Vergeet niet om aanmaakblokjes en houtskool mee te nemen.
Deze zijn ook erg handig voor als u een kampvuur wilt gaan maken.

Kampvuur:
Als u van plan bent om een kampvuur te gaan maken kunt u bij droog weer vrijwilligers op pad sturen om hout te gaan verzamelen. Grote stukken en kleine takjes en stro om het vuur aan te maken. Maar u kan ook met aanmaakblokjes en houtskool een goed kampvuur maken. Voordat je een kampvuur bouwt controleer dan goed de windrichting, het laatste wat je wilt is vonken en rook blazen in je tent of die van iemand anders. Om eerlijk te zijn zijn er verschillende manieren om een brand te bouwen, maar de veiligheid moet voorop staan. Altijd beginnen met een klein vuur en meer hout erop gooien als nodig is. Meestal gebruik je stenen en die leg je in een cirkel. Deze cirkel bevat het vuur en dan kunt u een metalen gaas plaatsen over de bovenkant. U moet dat zien als een soort folie, braadplaatje om vlees op te leggen, of aardappelen in aluminiumfolie. Dat doet u in 3 a 4 lagen omdat de warmte door de folie heen kan branden. Zodra de vlammen zijn uitgestorven, kunt u daarboven gaan koken. U kunt ook barbeque spiezen gebruiken met vlees eraan dat u tussen 2 haken kan bevestigen. Vermijd wel het koken van grote stukken vlees. Zoals kip om rauw vlees van binnen te vermijden en verbrand aan de buitenkant. Hamburgers, worstjes, bacon, vis, steaks, koteletten, kebabs zijn perfect voor het koken op een open vuur (en BQ) geserveerd met een frisse salade en verwarmd brood (verpakken in folie en verwarm gedurende 5 minuten.) Fantastisch! Wanneer u klaar bent met koken, kunt u de metalen gaas en dergelijke weghalen en genieten van een rustige avond rond het vuur. Onder een prachtige sterrenhemel. Bij het verlaten van uw kampvuur NOOIT water gebruiken. En altijd onthouden dat u het kampvuur uitmaakt met aarde dat om het kampvuur heen ligt. ALTIJD goed controleren en ervoor zorgen dat het vuur helemaal uit is.

Voedsel vers houden:
Het is belangrijk dat verse producten zoals vlees, melk enz. goed gekoeld worden bewaard. De eenvoudigste oplossing is het gebruik van een mobiele koelbox, die kan je bevestigen met een stekker in de sigaretten aansteker in je auto. Toch kunnen deze duur zijn. Je kan ook een krat of doos gebruiken om je voedsel voor 24uur koel te houden. Door middel van een grote zak ijs of koelelementen kun je op deze wijze je etenswaren koel houden.

Slecht weer:
Laat u niet vangen met slecht weer, het is meestal voorspeld. Met natte kleding en dergelijke, probeer zoveel mogelijk op te hangen. Zodat het volledig uit droogt.. Dat voorkomt vocht. Plaats een opgerolde krant in natte schoenen en na een uur zal dat u helpen om vocht te absorberen. Wat doet u met slecht weer met het eten klaarmaken? U kan natuurlijk later gaan eten, maar als u kan ook als u een kookstel hebt binnen gaan koken. Als u een overkapte bbq heeft kan u ook barbequ-en en houdt voldoende afstand van u tent. Kies bijvoorbeeld voedsel dat snel zal koken, namelijk hamburgers. Niemand wil er aan denken of er ongelukken zullen gebeuren, maar helaas ze kunnen optreden. Daarom zeggen ze altijd “wees voorbereid op ongelukken!” Het bespaart een hoop verdriet, pijn en ellende. Neem een kleine algemene 1e hulp verbanddoos mee, met verband, ontsmettingsmiddel, bandage voor elke verstuiking, pijnstillers, pleisters, spray voor beten of allergieën, verbrandings creme, diarree medicatie enz. Mobiele telefoons zijn geweldig, ik weet zeker dat de meeste mensen er heen bij zich zullen hebben op vakantie. Maar ik zou u adviseren dat u de telefoon niet altijd ingeschakeld houdt. Want dat zou de levensduur van de batterij beter behouden vooral als het een noodzaak is om een noodoproep te maken. Ontsnap aan de druk van het leven.. Ik garandeer u, u zult zich veel herinneren aan uw camping reis voor vele jaren. Waar u ook naar toe gaat..

0 0 Stemmen
Article Rating
1 Commentaar
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Thomas
11 jaren geleden

Ik ben ook op vakantie geweest, een camping trip voor de eerste keer met mijn familie. Maar ik was echt heel verwarrend erover. Maar hier heb ik echt goede tips gevonden om voor de eerste keer te gaan kamperen.