Onlangs mezelf afgevraagd wat nou precies de regels zijn om met je camper te parkeren openbare weg.

Het is in elke gemeente anders geregeld en dat moet per gemeente op papier staan in de gemeentelijke verordering, Algemene Plaatselijke Verodering (APV), maar word ook wel de bestuursmaatregel genoemt.

Dus dan zou je of via het internet de gegevens moeten opzoeken wat voor jouw van toepassing is of even naar het gemeentehuis toegaan of bellen en er naar vragen.

Als je camper in de auto papieren geregistreerd staat als camper dan is vaak de regel in het algemeen dat je niet langer dan 3 dagen met je camper geparkeerd mag staan op de openbare weg. Daarna moet je de camper buiten de gemeente grens geparkeerd worden.. Of mocht je er mee op reis gaan mag je hem daarna weer gewoon thuis parkeren maar niet langer dan 3 dagen. VIndt zelf dat het beetje ingewikkeld inmekaar zit. 

In de vordering staan ook regels voor de camper parkeren op eigen terrein. 
Dat heeft vaak te maken met geen overzicht meer hebben in de woonwijk, onveilig gevoel ed.

Maar het word ook vaak wel gedoogt in sommige gemeente's dat je camper geparkeerd staat op de openbare weg. Zolang het goed gaat en er geen buren zich ergeren aan de camper.
Want dan komt vaak opeens de gemeente om de hoek kijken en dan worden al snel de regels van het APV nageleefd. 

Dus als je voor langere tijd je camper wilt parkeren op de openbare weg, doe dat dan waar niet snel iemand zich aan de camper zal ergeren.
Want hoe mooi en fantastisch wij onze camper ook vinden, het is te begrijpen dat anderen zich kunnen storen aan het belemmerde uitzicht.

Mocht je wel je camper gewoon willen parkeren op de openbare weg zonder problemen dan kun je een vergunning aanvragen bij de gemeente.