Camping Neckarcamping Tubingen ligt niet ver van de binnenstad. In een rustige wijk ligt de 3 sterren camping Neckarcamping Tubingen aan de oever van rivier de Neckar.
De camping is niet het gehele jaar geopend maar alleen vanaf 1 april tot 31 oktober. Geopend van 08:00 – 22:00 en tussen de middag gesloten van 12:30 – 14:30.
Adres: Rappenberghalde 61
            72070 Tübingen
            48°30’36”N / 9°2’7”E

   

Neckarcamping Tubingen is een groene camping voorzien van gras.

Sanitair is goed onderhouden. Voor rolstoelgebruikers en gehandicapten hebben ze goede moderne toegankelijke badkamers, die overigens ook kan worden gebruikt als familiekamers.
Overigens is er voor deze groep mensen een rustige en idyllische locatie aan de oever van de Neckar tegenover het openbare zwembad.
Afval en recyclebare materialen kun je kwijt op hetRecycling eiland’.

De camping biedt zijn gasten gratis gebruik van WiFi, een speeltuin voor de kinderen, tafeltennis en fietsverhuur. Campinggas, snacks en meer kan u kopen in de campingwinkel. In het hoog seizoen bieden ze ’s ochtends brood bezorgservice aan.
Je bevind ja aan de oever van een mooie rivier waar je kan kano varen of vissen. Visdocumenten voor 1 dag of voor een hele week kun je krijgen bij de receptie.
Centrum ligt op 15minuten wandelen van de camping af en met de bus doe je er 5minuten over. Honden zijn ook welkom op de camping.

Tubingen (ook wel Tuebingen geschreven) is inmiddels meer dan 900 jaar oud en gelegen in een bosrijke omgeving aan de Neckar. Het stadje is veelal bekend om zijn Universiteit: Eberhard-Karls-Universiteit is opgericht in het jaar 1477. Tübingen is een plaats waar u zich zeker niet zult gaan vervelen.
Hieronder ziet u een oude schets van de stad Tübingen.

 

tubingen 1700

De universiteit van Tubingen staat bekend om de vele geleerden en bekenden die daar geleerd hebben. Een andere bekende instelling is het Evangelisch Stift.
Boven de stad op de spitzberg staat een grafelijk kasteel. Het Schloss Hohentübingen met 4 vleugels en ronde torens.
Hier woonden de heren van Tubingen, die in de 12de eeuw tot paltsgraven verheven werden, totdat zij in 1342 de burcht en stad aan de graven van Württemberg verkochten.

schloss Türingen

Het onderste portaal (foto linksboven) van het kasteel stamt uit de tijd dat kastelen nog vestigingen waren en geldt als een van de mooiste Renaissance kunstwerken van Duitsland.


Renaissance (letterlijk: wedergeboorte) is een overgangsperiode in de Europese geschiedenis tussen middeleeuwen en nieuwe tijd die gekenmerkt wordt door een op de klassieke oudheid geïnspireerde bloei van kunsten en letteren.

In het midden van de 18de eeuw nam de universiteit de eerste ruimtes in het kasteel in bezit en in 1816 droeg de Württembergse koning Wilihelm I het hele kasteel over aan de universiteit. In de ridderzaal werd een tijdlang de universiteitsbibliotheek met zijn toentertijd 60.000 boeken ondergebracht, in de kasteelkeuken werd een scheikundig laboratorium ingericht en in de noordoost toren een sterrenwacht.

Tegenwoordig bevindt zich hier één van de grootste archeologische Universiteitsmusea van Europa. Naast speciale tentoonstellingen zijn er ook museumstukken te zien uit de prehistorie en de vroegste geschiedenis van de mensheid, de klassieke Oudheid, het oude Egypte en het Nabije Oosten.

Kortom Tubingen is een leuk historisch stadje met een zeer leuke Camping.