buscamperBus camper

Met een camper kun je snel even weg naar een andere omgeving, je kunt veilig in je eigen bubble leven. Oftewel je hebt je eigen Tiny House op wielen bij je.
Een camper geeft je het ultieme gevoel van vrijheid, afhankelijk met hoeveel personen je op vakantie gaat en wat je wensen zijn heb je volop keuzes op de tweedehandse markt in Nederland en in het buitenland.

Je hebt heel veel verschillende soorten campers, bus campers, integraal en alkoof zie hieronder bij de foto’s.

Zoals de volgers op Instagram misschien wel weten hebben wij eind 2020 een andere camper gekocht, (één na laatste op de foto’s) dat omdat deze op ons pad kwam. De reden voor een andere camper is omdat de indeling van de vorige integraal ons niet aan stond. Ik kon niet naast ons zoontje zitten tijdens het rijden, bij saaie stukken ook wel leuk voor hem. Als we een zithoek wilden hebben moesten we altijd de voorstoelen draaien voor we konden eten. De camper had 2 vaste zitplaatsen aan de eettafel. Maar als je langere tijd ergens bent is het wel fijn om je bed uitgeklapt te laten en dan moest deze steeds weer omhoog om een zithoek te creëren. Nu hebben wij een vaste zithoek voor 4 personen, die kan worden omgebouwd tot tweepersoons bed, die we overigens niet gebruiken. Een tweepersoons vast bed achter over dwars en een hefbed aan de voorkant ook tweepersoons. De badkamer is een stuk kleiner dan de vorige maar voorzien van een ruime douche met douchescherm en dakraampje. Kijk maar eens naar indelingen van één type camper op Marktplaats, zit zoveel verschillen in. De ene camper is de andere niet, 1 jaar ouder, of jonger net iets luxere uitvoering dan de andere.

Daarnaast hadden we in 2021 ook een buscamper erbij, (laatste foto) die we ‘ook’ wilden verhuren. Over dat verhuren om ik zo bij je terug. De buscamper vonden we erg handig voor dagjes weg; er past namelijk veel meer in dan in een auto. Grote kamperplanten kopen was een makkie, bij een wegrestaurant binnen eten mocht niet met Corona, nou dan eten we toch in de buscamper? Zit niet voor niets een tafel in, met zelfs een vaste wc.
Zo’n buscamper is handig en compact en parkeer je veel gemakkelijker dan onze grote integraal camper.
Daarnaast kan je er privé ook meer rijden, buiten de vakanties om. En je pakt deze bus sneller dan een onze grote integraal camper. Maar ondanks het paar keer verhuren, de uitjes die we er zelf mee hadden gemaakt vonden we het toch wel zonde om 2 campers te hebben. Want er waren vast ergens mensen die heel graag zo’n campertje zouden willen hebben. Dus hebben wij hem in de zomer van 2021 weer verkocht.

Een camper aanschaffen kan best prijzig zijn, want na de aanschaf komt er nog de bpm (belasting per maand bij) verzekeringskosten en er zijn mensen die ook nog een stalling moeten zoeken als ze de camper bij hun huis niet kwijt kunnen. En een stalling kost ook nog geld. Mede daarom kiezen mensen ervoor om geen camper aan te schaffen maar om een camper te gaan huren.

Even over het verhuren, we hebben minder huurders gehad dan we eerst gehoopt hadden.. Ook door die Corona (covid-19) helpt niet mee, want mensen waren gewoon bang voor veranderingen en nieuwe regels in het buitenland etc etc. ik kan natuurlijk niet in andermans hoofd kijken. Maar wil ik er wel aan toe voegen, dat ik er van te voren
veel gemakkelijker over dacht. Want als ik wist dat er zoveel bij kwam kijken (bij verhuren etc) dan was ik er nooit aan begonnen.

Ik had zelf twee plattegronden gemaakt met de dag en slaapindeling om het wat gemakkelijker te maken.

Veelal zegt zo indeling je niet zo veel, je ervaart pas echt hoe het is als je bij zo’n camper gaat kijken.
En je ervaart het pas als je er eens een nachtje mee weg gaat, bij twijfels niet kopen 🙂

Home is where you park

Rondreizen met een camper geeft je enorm veel vrijheid

Veel mensen wilden de camper bus heel graag huren en achteraf toch maar niet.. Dan denk ik, hoe kan het dat ze gaan Of kwamen met de vraag of er 4 personen in passen??
Waarschijnlijk kunnen deze mensen dan niet goed lezen of een plattegrond aflezen.
Er was ook één huurder die had zich bij meerdere campers gemeld voor de verhuur. Je huurt toch ook niet meerdere appartementen of hotelkamers als je op vakantie gaat? Maar zoals ik al eerder had geschreven hierboven, helpt covid-19 niet mee en durven veel mensen niet op vakantie te gaan. Of wachten tot het laatst om hun keuzes te maken

Ik kan gemakkelijk zeggen wat ik zelf prettig vindt in een camper kwa indeling. Door onze jaren lange ervaring en onze manier van reizen kom je er meestal achter of het totale plaatje klopt of dat er nog wat ontbreekt of je liever anders had gezien. We hebben sinds 2008 verschillende campers gehad en met allen veel vakantie plezier beleeft.
Een keer hadden we een camper willen huren, maar vonden de prijzen voor huren zo hoog (voor ruim 4 weken) dat we besloten om de camper te kopen. Aangezien we er thuis een eigen oprit hebben met carport.
Al doende kom je er achter wat je zelf prettig vindt, maar éénmaal een camper en je wilt niet anders meer.