In 2011 waren we op de Biggesee-Waldenburg camping. Deze camping is een echte familie camping met nabij het gelegen Biggesee.


adresse attendorn camping
[mappress mapid=”38″]

Wij kregen de plaats 222 toegewezen, dat noemen ze daar een Stellplätze kosten per dag zijn  € 13,90. Per persoon betaal je dan nog eens € 4,90 en voor een hond betaal je per hond € 2,80. Het bedrag wat je betaald is inclusief, stroom/water, milieuheffing en gebruik van het sanitair. Ze berekenen dat per dag. Dus als je in de middag aan komt en je geeft door dat je de volgende dag weg gaat noemen ze dat één dagdeel. Hieronder zie je een plattegrond van de camping.

plattegrond camping biggesee attendorn

(Toen wij daar in 2011 waren hoefden we per onderdeel 0,20 cent minder te betalen ondertussen zijn de prijzen gestegen het is nu 2013.)

De camping heeft een kleine winkel, de service is er prima. Daarnaast liggen er nog genoeg folders met informatie voor wat er allemaal te doen is in de nabije omgeving.

camping biggesee in attendorn

Vanaf de camping kun je heerlijk wandelen..een rondje om het stuwmeer  de Biggesee of de boot pakken en een stukje gaan varen.
Er rijdt ook een treintje wat je naar de opstap plaats voor de boten bij de stuwdam brengt..en datzelfde treintje rijdt ook naar de bekende Attah-Höhle (een druipsteen grot dat pas in het jaar 1907 is ondekt)  voorbij het centrum van Attendorn. Onderweg richting de grot stopt hij ook een paar keer..De Atta-Höhle is het eindpunt en dan rijdt het treintje weer terug.

biggolino halteticket Biggolino Biggoline treintjeAtta-Hohle
Attendorn is een niet al te grote plaats, in het centrum een paar winkels, een bakkerij en wat restaurants. Toen wij er waren in 2011 was het vrij rustig. Er liepen in ieder geval niet horden aan toeristen. En dat hebben wij als zeer prettig ervaren.
Dus ben je in de buurt dan zou ik er zeker naar toe gaan.