arlberg

Bereik de Arlberg vanaf  "Camping Seeberger", de camping is gelegen in Bludenz in Oostenrijk. Vanaf de camping ben je met een kwartiertje lopen in het centrum en met de fiets ben je er ook zo. Het sanitair op de camping word goed onderhouden en het is fris en schoon zoals het hoort. Helaas hebben ze maar voor 3 campers plaats en die plekken zijn direct voorbij de ingang, tegenover het sanitair. Wij hebben zelf niet veel van de camping gezien maar wat wij gezien hebben zag er goed uit.

Ook heeft de camping een klein winkeltje nabij de ingang waar ze vers brood en beleg verkopen wat natuurlijk lekker is voor in de ochtend, helaas voor hun wij waren voorzien van een oven met eigen broodjes.

Bludenz is een Alpenstad en tegelijk het beginpunt van vijf dalen die naar 4 bergketens leiden. Het Klostertal (Lechtaler Alpen, Arlberg), het Montafongebergte (Verwall en Silvretta), het Brandnertal (Rätikon), het Grosswalsertal en de Walgau.

Ongeveer 3 kilometer vanaf de Camping Bludenz kilometer heb je een kabelbaan, helaas is de kabelbaan alleen in de winterperiode geopend.

Een andere kabelbaan gaat naar de Muttersberg in Bludenz en behoort tot een favoriete excursie bestemming. De kabelbaan brengt je binnen 10 minuten op 1.401 meter hoogte.
Boven op de berg heb je een prachtig uitzicht op de Rätikon en Silvrata. Je kan ook heerlijk genieten op het terras van de Alpengasthof.
Er zijn vele verschillende wandel en mountainbike routes op de berg.

Kortom genoeg mogelijkheden om je uit te leven in de natuur van Bludenz dichtbij de Arlberg.