Onze prachtige Cheetah Volkswagen T3 Westfalia Joker Hoogdak camper die we vanaf 28 juni 2008 hadden is sinds dinsdagavond 30 juli 2013 verkocht!

In totaal heeft de t3 bus 3 maanden en 9 dagen te koop gestaan hier op Cheetahtravel. Veel mensen hebben gereageerd op het bericht hieronder en daarvan zijn er ook een paar mensen naar de camper wezen kijken.

Verder stond er één betaalde advertentie op Marktplaats en is het meest bekeken. Er stonden ook advertenties op Speurders, Autoscout 24, tweedehands en op Marktplaza. In totaal 12400 malen bekeken. De bovenste 3 daarvan hebben we reacties van mogen ontvangen.En in totaal hebben 12 mensen de camper bezichtigd en sommigen hebben een proefrit gehad. Daarnaast hebben er rond de 50 mensen nog gemaild en gebeld voor allerlei informatie.

We hebben ook best wel rare reacties gehad van mensen die belangstelling toonden. 5 keer de vraag gehad of wij een auto, camper in wilden ruilen met bijbetaling voor onze volkswagen t3 bus. De vraag was: NEE, geen interesse!
Of de mails met het geklaag over de inrichting en dat het hun niet aanstond en ze daarom maar €1000,00 gingen zakken met de prijs.. haha vonden we best grappig, wij hebben hem in 2008 toch ook gekocht met een interieur dat ons niet aan stond? En voor ongeveer  € 50,00 is het cheetahprint uit het interieur verdwenen.

Nadat wij er zo halverwege achter kwamen dat de uitlaat in zijn geheel vervangen moest worden en wij daarom genoodzaakt waren de prijs te verlagen kwamen er daarna wel andere soort mensen op de t3 bus af.

Moet wel eerlijk toegeven van alle Nederlanders die gereageerd hebben er best veel zeurders bij waren, of dan email je netjes terug met foto’s en uitleg krijg je vervolgens geen antwoord meer, of dat ze na het bezichtigen zeiden we mailen en laten het jullie weten of we nog geinteresseerd zijn of niet.. En dan laten ze vervolgens niets meer horen. Erg jammer en vond dat zelf wel erg vervelend. Want je bent toch aan het afwachten en dat brengt toch wel wat met zich mee, zie foto hieronder.

stress, wachten, enz

De volkswagen t3 bus was in principe de 1e maand al verkocht aan mensen die uit Duitsland kwamen. Maar omdat hun in een grote stad woonden mochten ze van de TüV (de RDW van Duitsland) de camper niet parkeren voor hun huis in de stad. Je hebt in Duitsland de milieuheffing met allerlei verschillende stickers die je moet hebben voor het voertuig. De groene sticker hadden ze daar niet gekregen. Dus mochten ze de t3 bus niet voor hun eigen huis parkeren in de stad. Dat was de reden waarom ze de volkswagen t3 bus niet konden kopen. Vonden ze erg jammer want ze vertelden ons dat ze helemaal verliefd op de bus geworden waren en dat verhuizen naar een dorp toch te ver ging.

Kortom het was een lastige periode om de camper te verkopen, vooral omdat er zo veel andere volkswagen campers te koop stonden en nog steeds staan.
Dat heeft vooral als oorzaak de nieuwe belasting regeling op oldtimers dat volgend jaar (2014) van start gaat.

Van alle Duitsers die ik gesproken en gezien heb waren ze tot nu toe het normaalst in onze ogen om mee te communiceren. Direct en heel eerlijk en concreet en dat is ons goed bevallen! Want anders had hij vast nog te koop gestaan..

Nadeel is wel je hebt veel papierwerk en je hebt extra geld nodig om de camper op de naam te krijgen van de nieuwe eigenaar. Meer uitleg komt in het volgende bericht.

Kassa bon   Afscheid t3 bus

Al met al, we zijn blij dat nu de camper verkocht is en heb ik (Ariënne) wel even een traantje moeten wegpinken…want afscheid nemen van zo’n fantastische cheetah T3 bus is niet gemakkelijk. Waar ik altijd met heel veel plezier in hebben rondgereden met het prachtige cheetah dashboard en het schitterende interieur. Hij heeft ons altijd overal veilig naar toe gebracht!

De volkswagen t3 bus is sinds gisteravond weer terug in zijn geboorteland Duitsland in de regio van Osnabrück.

Vaarwel het ga je goed en misschien komen we je ooit nog eens tegen in Duitsland…