20-02-09-32-1024x768 Het leek er al een tijdje op dat we binnenkort een niewe handgreep moesten gaan aanschaffen. De zijdeur handgreep werd erg flexibel en dat hoort dus een handgreep niet te doen. Handgreep hoort horizontaal te blijven zitten op de zijdeur van je camper, die van ons ging schuin hangen. Na een middagje inkopen doen deed ik de zijdeur open want moest me boodschappen kwijt, en toen gebeurde het. De handgreep brak gewoon af.. dan schrik je even.. thuis aangekomen gekeken of er gemakkelijk inbrekers bij konden komen en dat konden ze makkelijk, even met een schoevendraaier erin en hupakee de zijdeur stond open. Nou daar werd ik erg ongemakelijk van, want als ik ergens niet van houdt is dat het wel. Niet dat ze zo snel in zouden breken bij ons in de straat, maar je weet het nooit zeker.. Ik op internet gekeken, toevallig had ik een tijdje daarvoor al op internet gekeken dus ik wist waar ik moest zoeken naar een deurklink. Heb ik toch weer de goedkoopste en de betrouwbaarste daarvan opgezocht. Aangezien ik al vaker bij t3bus heb besteld. Maar het is niet zo gemakkelijk als dat het lijkt, want er zitten verschillen tussen deurgreep en deurgreep. Ik had zelf dus ook daarmee een fout gemaakt, het lijkt heel makkelijk maar achteraf is het best wel dom geweest. Ik kwam achter de fout nadat ik John van t3bus aan de telefoon had, ten eerste belde ik hem op met de vraag of hij mijn bestelling op voorraad had en of hij het misschien nog gelijk dezelfde dag voor me naar het postkantoor kon brengen. Aangezien er spoed bij was. Dat wou hij uiteraard graag voor me doen en daarna kwam ik erachter dat ik een verkeerde deurgreep had besteld. Er zit namenlijk verschil ik van lengte in de deurgrepen, (zie foto 4)  en uit welk bouwjaar je Volkswagen T3 komt.. Je hebt ze ook die naar rechts opengaan. Nou en ik had dus eerst de verkeerde deurgreep besteld.. na wat heen en weer gemail met John kwamen we er samen achter welke het moest worden. Als je zo op een foto kijkt lijken alle deurgrepen op mekaar. Dus altijd goed opletten uit welk bouwjaar de deurgreep komt en of dat past op de zijdeur van jou camper, kijken naar lengte van de deurgreep. En bij twijfel gewoon de verkoper opbellen en informatie vragen. En natuurlijk altijd goed lezen want onder de order staat op de bestellijst. Wij zijn in ieder geval weer blij met een nieuwe deurgreep die ik gelijk de volgende middag in huis had. Heel gemakkelijk kan je zelf het nieuwe slot erin zetten. Je haald eerst aan de binnenkant het hout bij de zijdeur weg, (of wat u daar heeft zitten) daarna haal je het oude slot eruit. Bij ons zat er nog een stuk van het oude gebroken slot in dus even kwestie van eruit wippen.. Aan de buitenkant heb ik het nieuwe slot met de afdichting (van het oude slot) vanaf de buitenkant in het gat gedaan.. mijn partner heeft aan de binnenkant de schroeven goed stevig aangedraaid en vervolgens deed het nieuwe slot het perfect! Alleen nu heb je 2 sleutels voor de camper.. en helaas dat is wel het lastige eraan dat je nu geen 1 sleutel meer hebt om alle deuren van je camper te openen. Maar ja, wij zijn niet voor niets oldtimer liefhebbers dat hoort er gewoon nou eenmaal bij.  Hieronder ziet u de foto's.   [nggallery id=2]