Wales is een voormalig vorstendom en vormt met Engeland, Noord-Ierland en Schotland een staat.; het Verenigd Koninkrijk.

Wales ligt in het westen van Groot-Brittannië (Groot-Brittannië is het rechter en grootste eiland) en grenst in het oosten aan Engeland, in het zuid/westen aan de Ierse Zee. De hoofdstad van Wales is de stad Cardiff, deze hoofdstad is tegelijkertijd de jongste hoofdstad van Europa.

Zo’n 2000 jaar geleden stichten de Romeinen dit stadje en is gelegen aan de rivier de Taff. De Romeinen bouwden een Romeinse vechting met muren die zo dik waren als 3 meter.
Het wordt nu ook wel het Cardiff kasteel genoemd en bevindt zich op het moment in het midden van de hoofdstad Wales.

Wales is een voornamelijk groene provincie. Er zijn 3 Nationale Parken met een oppervlakte van 4122 km ². Dit komt ongeveer neer op 20% van het land oppervlak van Wales.

Snowdonia werd aangewezen in het jaar 1951.

  

Gevolgd in 1952 door Pembrokeshire Coast.

  

En uiteindelijk kwam ook Brecon Beacons in 1957.

  

De Nationale Parken zijn gemaakt om de mooiste en meest imposante landschappen in het Verenigd Koninkrijk te beschermen. De wettelijke benaming erkent het nationale belang van deze landschappen en geeft hen een hoge mate van bescherming.

Hieronder ziet u een kaart van Wales, Wales is onderverdeeld in 4 verschillende provincies. Elke provincie is weer verdeeld in verschllende regio’s.In Wales staan ongeveer 400 middeleeuwse kastelen, naast kastelen in wales zijn er ook middeleeuwse abdijen, religeuze locaties (zoals kerken en kathedralen) en monumenten.
Dit alles vormt samen een belangrijk onderdeel van de Weelse middeleeuws erfgoed en geschiedenis.

Hierboven ziet u de overblijfselen van de Talley Abdij. dat zich bevindt in de prachtige heuvels aan de hoofd van de Talley meren. De abdij van Talley is zeer uniek in Wales.
En hieronder een oude cathedraal genoemd de Llanthony Priory en is tegenwoordig vooral beroemd om zijn wilde en prachtige omgeving ver van de Vale van Ewyas in de Black Mountains.

Hieronder ziet u links het Raglan Kasteel, het is een indrukwekkende ruïne dat je kan ontdekken in de buurt van Abergavenny in Zuid-Wales.

Twee van de meest indrukwekkende kastelen in Noord-Wales zijn het Conwy en het Caernarfon kasteel. Ze zijn beide geklasseerd als Unesco World Heritage Sites.
En zijn de twee van grootste bezienswaardigheden in het noorden van Wales. Links ziet u het Conwy en rechts en Caernarfon kasteel.

  

Mocht je dus veel kastelen willen bezichtigen of oude resten uit de middeleeuwen dan kun je je lol op in Wales.