Belgie

vlag-belgie
  
Afstand vanaf Amersfoort naar: Brussel 195km, Antwerpen 143km, Brugge 249km, Liége (Luik, 269km, Malmedy 277km.

Dit moet je verplicht bij je hebben als je met de een vervoersmiddel op de Belgische wegen rijd:
Gele gevarenhesjes, brandblusser en de gevaren driehoek.

Iedereen kent België van wel van de mooie Ardennen of de steden Antwerpen, Brussel en de kustlijn. Van Manneke Pis tot de Luikse wafels en de vlaamse frieten.

wafel       000205274_001_FRAL0309070_200
De Luikse wafels komen natuurlijk uit Luik of ook wel Liège genoemd. Luik is een aardig toeristisch plaatsje. De Luikse zondag markt La Batte is de oudste en grootste publieke markt van België. Met bijna 5km aan kraampjes met  bijna antiek, antiek, etenswaren en kleding. Locatie van de markt is aan de kades  van de Maas in Luik.
Brussel is de hoofdstad van België.
Daar staat Manneke Pis.

DSC00090BrusselMannekePis   617px-Manneken_Pis_(crop)
Een beeld van plassende jongen uit. Manneke Pis bestaat al sinds de 15e eeuw en is eigenlijk niets meer dan een decoratie boven op een fontein. Waar ze vroeger in de middeleeuwen vers water kwamen halen. Dat is eigenlijk de betekenis achter de grote toeristische trekpleister van Brussel. In Antwerpen heb je de bekende vogeltjes markt. Antwerpen is een echte havenstad. Deze markt is er op de zondag en is ontstaan in de 16e eeuw. Van oorsprong was het een markt waar men pluimvee, kleinvee en wildbraad verkocht. In 1912 hebben ze e markt verplaatst naar een andere locatie  "de Oude Vaartplaats" Daar werd de markt verder uitgebreid met de handel in kleding, voedsel, schoenen en antiek.  De laatste jaren is de markt kwa omvang gegroeid. Het echte vogeltjes markt dat nu nog pluimvee, zangvogels, duiven, konijnen, marmotten en cavia's verkoopt is nu in het heden alleen nog maar een klein gedeelte van het hele marktgebeuren.

vogeltje

De handel in puppen en kleine poesjes zijn voor een aantal jaren geleden verboden, deze mogen niet meer worden verhandeld!! Wat ook een toeristische trekpleister is, dat is de kust van België. Zelf ben ik meer een voorstander van de Ardennen.

      

De Ardennen is een heuvel landschap dat zich niet alleen in België bevindt, maar ook in Frankrijk en Luxembourg en eindigt voor de grens waar de Eifel begint in Duitsland.

[mappress="17"]
 
La Roche-en-Ardenne, Spa, Stavelot, Malmedy, Petit-Coo, Trois-Ponts, Vielsalm waren in ieder geval voor mij erg mooie plaatsen en de omgeving was fantastisch! 

0 0 Stemmen
Article Rating
1 Commentaar
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bouke
12 jaren geleden

Ook al is belgie niet heel groot, toch vind ik dit ook een erg mooi land waar je bijna alles wel kan vinden wat je wil in de natuur. Belgie zijn we nooit echt op vakantie geweest. wel vaak op door reis geweest en dan natuurlijk wel wat bekeken. Onder andere zijn we in Bruggen geweest. is echt een super mooie stad!! verder ben ik in Brussel en Antwerpen geweest. Brussel vond ik niet leuk maar Antwerpen wel weer.

Vorig jaar zijn we voor mij gestopt in Bastenaken of in het Frans Bastogne wat nauurlijk bekend is door de slag om de Ardennen (battle of the bulge) er was natuurlijk niet meer zo veel van te zien 🙁 er staat alleen een grote tank in de stad en je kan overal leger kleding kopen enzo. We zijn nog wel naar een leuke museum geweest. Omdat daar dus niet zo veel te zien was voor mij zijn we naar Fort Eben-Emael geweest wat ook bekend is geworden door de 2e wereldoorlog. Maar ja net zo als ik zij heb ik verder niet veel van Belgie gezien 🙁 met mijn vader heel wat jaar terug ben ik nog wel naar Waterloo geweest maar dat is eigenlijk alleen maar een groot grasveld met een beeld er op haha dus zo bijzonder vond ik dat niet.