Parkeerplaats Cinemaxx (ook wel Alter Hafen genoemd) bevindt zich in Würzburg naast de grote rivier de Mainz. Het bevindt zich midden in het centrum en achter een klein trein station. Waar in de nacht en vroege ochtend veel goederentreinen langs komen denderen.

wurzburg 2009

De gps coördinaten zijn: 49°48’11″N en 9°55’11″E
Adres: Veitshöchheimer Str. 1

Je krijgt bij het inrijden een parkeerkaartje, bij het uitrijden moet je eerst betalen in de automaat en daarna kan je uitrijden.

[mappress mapid=”43″]

Wij kwamen in 2009 rond 23:00 in de avond aan en gingen volgende dag rond 12:00 in de middag weg en moesten € 6,00 betalen. Je hebt stromend water en een aansluitingspaal voor stroom, dat gebruik is gratis.

stroompaal wurzburg

Er zijn geen toiletten of verdere voorzieningen aanwezig, in de nabije omgeving is een Esso tankstation waar je gebruik kan maken van het toilet. Maar vindt je dat te ver lopen dan zijn er wat verder op de camperplaats ook bosjes en struikjes aanwezig. In de ochtend komen er veel touringcar bussen parkeren en meren er grote rondvaartboten aan. Ontzettende leuke en goedkope camperplaats om te overnachten en de stad Würzburg te bezichtigen en het hele jaar geopend.

Bezienswaardigheden in Würzburg is zeer zeker de oude Vesting Mariënberg.. een prachtige oude middeleeuwse vesting of ook wel fort genoemd.
Vesting wurzburg

Wij hebben alleen de vesting bekeken en hebben even lekker in het park bij de vesting geluierd.

Wurzburg vesting Marienberg

Wat verder een bezienswaardigheid is in Würzburg residenz.
Oftwel Residentie van Würzburg genoemd en staat samen met de hoftuinen en het residentieplein sinds 1981 op de werelderfgoedlijst.

Residenz Wurzburg

Wurzburg residenz

Würzburg is een oude bisschopsstad en wordt voor het eerst in 704 in oorkonden genoemd. Al met al Würzburg is dus zeer zeker het bezoeken waard!
Tevens is Würzburg ook het begin van de beroemde Romantische Strasse.