Neuschwanstein kasteel ligt vlakbij de camperplaats Wohnmobilplatz Füssen  in Fussen. Vanaf de camperplaats in Fussen is het 5.5 km naar Hohenschwangau waar het Neuschwanstein kasteel staat. De camperplaats vlakbij Neuschwanstein bestaat uit aparte camper plaatsen, waar in totaal 130 campers kunnen staan.
Het enige verschil van de camperplaatsen is de stroom voorziening. Het eerste gedeelte heeft eens stroomkabel en het tweede gedeelte krijgt stroom door middel van geld inwerpen. Althans zo ging het toen wij er waren in 2009.

camperplaats fussen

De camperplaats heeft diverse voorzieningen zoals: warme/koude douche, toilet, spoelkeuken, wasmachine, droger, internetaansluiting, gas aansluiting, cafe met biertuin en is het hele jaar geopend. Als je het terrein van de camperplaats afloopt zit er tegenover binnen 50 meter een Lidl, Aldi en nog wat andere winkels. Verder een kleding zaak, bouwmarkt, bakkerij met verse broodjes en koffie/thee. Er zit nog een dierenarts en zelfs een kapper. Er stopt ook een lijnbus 500 meter vanaf de camperplaats.
Adres:  Hafner – Straße
           987629 Füssen

 [mappress ="37"]

camperplaats fussen 
 
Vanuit de camperplaats in Fussen rij je binnen tien minuten naar Hohenschwangau waar je Slot Hohenschwangau in Algäu en kasteel Neuschwanstein kan bezichtigen.

hohenschwangau 

Echt een toeristische trekpleister en een aanrader om naar toe te gaan. Wij zijn alleen naar Neuschwanstein geweest. Je bent veel tijd kwijt om een toegangskaartje te kopen. Of je moet erg vroeg opstaan en op tijd je ticket kopen. Als je dan eenmaal je ticket hebt, staat er op welk tijdstip je het kasteel Neuschwanstein naar binnen mag. Dat om de enorme drukte in het kasteel tegen te gaan. Daarom gaan er maar verschillende groepen met mensen het kasteel naar binnen.

Wij hadden rond 12:00 ons kaartje en mochten pas om 15:30 het kasteel naar binnen. Maar in die tussen tijd hebben wij ons vermaakt met wandel en klimtocht naar boven toe. Eenmaal boven kan je de beroemde brug op om zo uitzicht te hebben op het kasteel. Helaas werd het kasteel bij ons aan de buitenkant gerestaureerd dus hadden niet een heel mooi uitzicht.
Vanaf de brug kan je nog naar boven lopen om een nog mooier uitzicht te hebben. Wij zagen vanaf de brug mensen bij het water lopen en besloten ook daar even onze tijd vol te maken.
Eenmaal daar aangekomen ga je 150 traptreden naar beneden richting het water. Onderweg kom je nog een prachtige waterval tegen.
Het water was ijskoud toen wij er waren maar het was wel even heerlijk relaxen daar.

Kortom Neuschwanstein en de camperplaats Fussen is echt de moeite waard!