Engeland

In het rood is Engeland ook Vereningd Koningrijk genoemd, daarboven ligt Schotland. Naast Engeland ligt Wales.

Gedurende de lange geschiedenis van Engeland, is het een groen en aangenaam land. Of je nu een wandeling door de golfende heuvels van Oxfordshire maakt, fietsen in Norfolk, surfen in Newquay of berg beklimmen in het Peak District. Engeland is perfect voor activiteiten en avontuur.
Voor velen is het de meest excentrieke, bijzondere en ronduit onbegrijpelijke plek op aarde.
In Engeland betaal je met de Britse pond, 1 pond is €1,20.

Als je door Engeland rijst dan reis je door de tijd. (afwisselend met een paar koppen thee) de oude megalieten (stenen monument) van Stonehenge tot de space-age koepels van het Eden Project in Cornwall: Het grootste indoor regenwoud ter wereld.
Stonehenge Eden project
Je maakt ook een reis naar de 21e eeuw; want Londen maakt zich op voor de Olympische Spelen van 2012.
Londen is de hoofdstad van Engeland.
Een van de grootste toeristische bezienswaardigheden is het Britisch Museum (waar ook het Britsche Bibliotheek zit). Het museum heeft de mooiste collecties van de wereld met betrekking tot de kunst en uitheden van Assyrië, Babylonië, Egypte, Griekenland, Het Romijnse Rijk, Zuid-en Zuid-Oost Azië, China en de Europese Middeleeuwse periode. Het museum is ook te zien in de film "The Mummy-The Mummy Returns" 
Hieronder ziet u een oude foto van het museum dat gemaakt is rondom de jaren 1890-1900. Daarnaast ziet u foto's van de bibliotheek. (klik voor uitvergroting)
1890-1900 britisch museum bibliotheek lees zaal bovenkant museum
De bibliotheek heeft extra zalen, de privé collecties van Sir Robert Cotton (overleden 1631), Robert Harley, Graaf van Oxford (overleden 1724) en van Sir Hans Sloane (overleden 1753) dat vormde de basis van het Museum. Opgericht door een wet van het parlement in 1753.  
Museum is van maandag tot zondag geopend van 10:00-17:30. Gesloten op: 1 januari, 22 april, 24, 25 en 26 december. 1 entree ticket voor volwassenen kost €14,34.

Hampton Court Palace is misschien wel de mooiste en meest interessante van de koninklijke paleizen van Engeland. Het paleis ligt op de noordelijkse oever van de Thames.
Casstle klok garden
Het paleis in niet langer een koninklijke residentie een deel van het paleis word nog steeds bewoont door personen die zijn toegekent door de vorst. (staat apartementen)  Het paleis werd gebouwd tussen 1514 en 1520. De belangrijkste kenmerken van het paleis zijn, de Clock Court met de astromische klok gemaakt voor Henry VII in 1540, de staat Apertementen, de Kapel, de Grote Zaal met zijn prachtige dak en wandtapijten. Ook de tuinen mogen niet ontbreken aan u bezoek, de tuinen zijn op het mooist in mei wanneer alles is bloei staat.
  
Verder heb je in Londen nog de Big Ben, de London Bridge, dubbeldekker bussen, (tegenwoordig rijden er veel gemoderniseerde dubbeldekkers bussen rond).Het Parlements gebouw, Westminister Abbey, Buckingham Palace en nog veel meer bezienswaardigheden.
Big Benlondon bridgedubbeldekker

Westminister abbey
  Bewaker  Buckinham palace 
 
Eén van de mooiste buitenwijken van Londen is Greenwich, het is beroemd om zijn Observartorium, het grote park, het oude Greenwich ziekenhuis waar op heden een school gevestigd is. Verder heb je nog het National Maritime Museum.
national maritime museum
Greenwich zelfs is zeker ook het ondekken waard, de straten, kerk en de markt kortom als je er de tijd voor hebt het bezoeken waard. 

Naast Londen zijn er ook nog andere bijzondere mooie steden te ontdekken in Engeland; Liverpool, York, Bristol, Newcastle, Nottingham, Portsmouth, Norwich, Manchester, Exeter… Voor meer informatie kijk eens op deze website.
 
Via Londen komen veel mensen met het vliegtuig in Engeland. Maar er is ook nog een andere manier om het vaste te bereiken, met de ferry, oftewel port-to-port. Ferry gecombineerd met een lange afstand bus-autoreis. Want met de auto, camper, caravan-aanhangwagen
kan u ook met de trein naar Folkestone. Dan heb je nog interenationale treinen die via de Kanaaltunnel naar Engeland gaan.
De kanaaltunnel loopt van Calais in Noord-Frankrijk naar Folkestone in Engeland. De tunnel bestaat uit 3 buizen, twee met ieder een spoor en een middelste vluchtbuis, de tunnel is 59 km lang en met de trein duurt het slechts 35 minuten.
kanaaltunnel kanaaltunnel
Er zijn vaak rechtstreekste verbindingen naar Engeland via België, Nederland, Frankrijk. Dit soort reizen is minder milieu belastend.
Maar of je nou geld bespaard is ook nog maar de vraag, want de vliegtuigmaatschappijen gooien vaak met de prijzen.
Er bestaat ook nog een andere manier van reizen naar Engeland, dat via de Ferry (veerboot).
Je kan vanuit Rotterdam  of Zeebrugge (België) naar Hull Hook, vanaf Hoek van Holland naar Harwich, van Duinkerken naar Dover,
IJmuiden/Amsterdam naar Newcastle.
Of vanuit Calais, Boulogne in Frankrijk naar Dover.
Ook kun je vanaf Dover in Engeland ook naar Bergen in Noorwegen of naar Göteborg in Zweden.
Er zijn zoveel mogelijkheden als je met de veerboot (ferry) gaat, ligt er ook aan naar welke plaats je gaat. Je krijgt vaak een hutje aan boord van de veerboot zodat je kan slapen als je in avond, nacht de overtocht maakt.
Sommige Ferry operators nemen alleen online boekingen aan, anderen rekenen extra kosten (kan wel tot €25/30,00 oplopen) voor het boeken via de telefoon.
Hieronder wat linkjes van veerboten die vanuit Nederland naar Engeland gaan. 

 DFDS Seaways                                     
StenaLine                                                   
P&O Ferries                                                                                    
DirectFerries
                              
aFerry
Ferrybooker
               

Om van Engeland naar Schotland of Wales te reizen is heel eenvoudig met het openbaar vervoer.
De bus en trein systemen zijn volledig geïntregeerd en in de meeste gevallen zult u niet eens door hebben dat u de grens gepasseerd hebt.
De belangrijkste Ferry route tussen Engeland en Ierland zijn Holyhead naar Dun Laoghaire.
ferry

0 0 Stemmen
Article Rating
1 Commentaar
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bouke
12 jaren geleden

Ben zelf 1 in Engeland geweest en dan vond ik ook best een mooie vakantie. Zelf vond ik Londen niet heel erg leuk, dat kan ik me nog goed herinneren het was er erg vies en heeeeeel erg druk. We wilden graag naar schotland maar dat was te ver rijden dus zijn we naar het Lake District gegaan en het was daar echt super mooi en je zou haast denken dat je in schotland zat 🙂 We stonden op een erg mooie camping aan een groot meer waar ik elke dag eenden voer ging halen bij het camping winkeltje en dan de eenden zelf ging voeren. Op de laatste dag had ik geen voer gehaald en zaten ze op eens allemaal voor de camper te wachten haha.